Organisatie 1e Eneco Omwonenden Dag  

Om te laten zien dat Eneco een goede buurman wil zijn tijdens de ontwikkeling, bouw en de 20 jaar productie van een windpark, heb ik de Eneco Omwonenden Dag georganiseerd op 4 centrale locaties in Nederland. Hiervoor hebben we persoonlijk bewoners van bestaande windparken en locaties waar de mogelijkheden voor windenergie onderzocht worden uitgenodigd. Daarnaast zijn ook obligatiehouders en lokale pers uitgenodigd.  Bezoekers konden met hun kinderen een kijkje nemen onderin de windmolen, al hun vragen kwijt over windenergie in het algemeen, het windpark zelf of de ontwikkelingen in hun omgeving. Voor kinderen was er een windquiz met een prijs, een kleurwedstrijd en een springkussen. Op de dag zelf ben ik aanwezig geweest bij Windpark Houten, waar we 300 bezoekers mochten verwelkomen.

Doel Aantonen aan (toekomstige) omwonenden van windparken dat we niet alleen investeren in duurzame energie, maar ook in een langdurige duurzame relatie. Onze windparken staan er immers voor 20 jaar.

Werk Maken van plan, draaiboek en begroting, selecteren van locaties, zorgen voor bemensing met samenwerkingspartijen zoals UWind bij windpark Houten, maken van foto’s en maken van interviews met bezoekers om te weten hoe men over windpark Houten denkt en dit delen via social media, vele gesprekken met bezoekers over hoe men windenergie ervaart en beantwoorden van vragen.

Lees hier de ervaringen van omwonenden van Windpark Houten.