Oprichten en lanceren Eneco Luchterduinen Fonds 

home fonds 470 285

stempagina fonds 470 285

Eneco en Mitsubishi Corporation slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat er nu en in de toekomst voldoende schone energie beschikbaar en betaalbaar is voor iedereen. Als onderdeel hiervan heb ik het Eneco Luchterduinen Fonds mogen oprichten. In dit Fonds wordt gedurende de productietijd van het windpark (20 jaar) een jaarlijks bedrag van 45.000 euro gestort. Inwoners van Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk worden 2-jaarlijks gevraagd met geschikte voorstellen te komen, welke na een stemronde door de inwoners zelf gekozen en bekostigd worden. De eerste ronde heeft maar liefst 60 voorstellen opgeleverd!

Bekijk hier www.enecoluchterduinenfonds.nl

 

Doel: Betrekken van de omgeving bij de ontwikkeling, bouw en realisatie van het windpark en laten zien dat Eneco en Mitsubishi Corporation gedurende 20 jaar een goede buurman willen zijn.

Werk: Afstemmen van fondscriteria met Eneco en Mitsubishi, opzetten van de website van het fonds met een stemmogelijkheid voor de omgeving, betrekken van de kustgemeenten bij de communicatie over dit fonds naar de inwoners, schrijven van persberichten en schrijven van persoonlijke uitnodigingen naar maatschappelijke organisaties, eerste aanspreekpunt voor indieners van voorstellen.