Het innovatieprogramma van Rijkswaterstaat

In het innovatieprogramma Wegen naar de Toekomst zocht Rijkswaterstaat van 1996 tot en met 2010 naar nieuwe mogelijkheden voor schoon, stil, veilig en betrouwbaar verkeer. De concepten varieerden van wilde ideeën tot praktische vernieuwingen.

Doel: Communicatie-ondersteuning voor 4 pilots

 

stadsbox

Doel: Communicatie-ondersteuning voor 4 pilots

Werk: Alle communicatie van de 4 pilots: Belonitor, Stadsbox, Missing link en Optimale corridor. Werkzaamheden bestaan uit: opstellen communicatie-
plannen, begeleiden brainstormsessies, produceren van brochures, schrijven van teksten, opstellen Q&A’s, boodschaptrainingen, evenementen tbv presenteren resultaten, persaandacht, kamervragen beantwoorden, overleg met marktpartijen etc.

prod_transveiligheid_menselijk_gedrag

Pilot Stadsbox: Grote vrachtwagens veroorzaken veel hinder in binnensteden. Met stadsboxvervoer hoeven die vrachtwagens de stad niet meer in. Stadsboxen zijn kleine containers die overgeladen kunnen worden van grote vrachtwagens naar kleinere wagens.

Bekijk hier de video van deze pilot.

Pilot Belonitor: In de pilot Belonitor heeft Rijkswaterstaat samen met Leaseplan onderzocht of het belonen van goed gedrag stimuleert zich aan de verkeersregels te houden. Het belonen van goed gedrag had een positief effect op de verkeersveiligheid.

Bekijk hier de video van deze pilot.